vrijdag 31 augustus 2007

Laat je verschrikken in Lokeren

Verschrik een medemens in Lokeren...en kijk wat er gebeurt. VRT geeft een overzicht van de maatregelen die vanaf morgen van kracht worden:

"Lokeren, in Oost-Vlaanderen, bindt de strijd aan met al wie overlast veroorzaakt, en dat begrip wordt ruim geïnterpreteerd.

Zo mag het liedje van de ijskar slechts 15 seconden duren, moeten verdelers van pamfletten zelf de weggeworpen exemplaren oprapen en mogen tijdens de winter geen ijspegels aan de daken hangen.

Als de hond een plasje maakt op een openbare plaats, zal het baasje tot de orde worden geroepen. Ook mensen laten schrikken is voortaan uit den boze."

Er schuilt haast poëzie in, genre dystopie. Het prijskaartje voor overtreding: tot 250 EUR.

Ik keek er nog eens het officiële nieuwe politiereglement op na, en ja hoor.
DEEL 5 Openbare Rust > AFDELING 2 hinderlijke gedragingen > Artikel 165.

"Het is verboden personen te doen schrikken [...]"

Lol. Bij je volgende bezoek aan Lokeren weet je alvast wat gedaan:
(1) doe alsof je de hik hebt, met veel kabaal,
(2) wacht op de eerste overijverige voorbijganger die je aan het schrikken brengt (want dat is de beste remedie, dat weet iedereen),
(3) roep er een agent bij en
(4) beleef het sardonische plezier om de gegeneerde agent te verplichten een overigens heel behulpzame burger te bekeuren.

Het moet niet, maar voortaan kan het blijkbaar wel.


PS Artikel 165 compleet:
"Het is verboden personen te doen schrikken, hun vlotte doorgang te belemmeren, hen op enigerlei wijze te intimideren of hen ongewenst na te roepen, aan te klampen of na te lopen."

Geen opmerkingen: