vrijdag 7 september 2007

Lofdicht op StuBruStuBru, gij zet Soutaer en zijn consorten
steeds weer te kakken in het riet.
StuBru, gij die kunt praten zonder horten,
kom hier, ik wil dat gij dit ziet.

Heel even maar: pauzeer het zenden
en kijk eens wat er dan gebeurt.
Vlaanderen sputtert —Aargh! Ellende!—
verslenst tot aars, drinkt uit de sloot.

"StuBru, keer terug!" hoor ik ons kreten.
"Ach waarom is dit toch gebeurd.
Jij gaf ons vleugels, een èchte beurt.
All day Q-Music? Nog liever dood!"

6 opmerkingen:

janien zei

Of Grijsverdrijf, of Lofdicht op StuBru of ... Het wordt tijd dat ik een post wijd aan de dichters die ik in blogland heb leren kennen! Zéér aangenaam ...

Enne...
1 de Grote Dag nadert?! De dag van de prijsuitreiking waarop jij glorierijk bij de winnaars zult prijken! Met elke radioclip voor OdeGand denk ik nu aan Wouter Rogiest.
2 een zeer ernstig punt. Wil je het gedicht van Alina Nubé in reactie op mijn post over indroevig (Gents) onderwijsnieuws ook eens lezen? Poëzie als statement. Hoe staat het met je poll?

Wouter ¶ zei

Welkom terug en dank je wel, Janien. Je woorden doen me beseffen hoe ik elke dag meer met poëzie vergroei: 'OdeGand' is niet meer weg te denken. Bedankt om me ook met me mee te denken :-)

Het gedicht van Alina kon ik niet op zich beschouwen,ik heb het genoten als deel van jullie dialoog. Een verademing, die raakt aan de kern van dit debat. Stonden jongeren vorig decennium nog bloot aan (dikwijls vermeend) gevaar van buitenaf (Dutroux's), nu suggereren de feiten dat de dreiging vanuit de jongeren zelf komt. En dat is griezelig, en (gelukkig, grotendeels) onwaar.

Zolang er havens zijn, is er hoop.

Achterluitenant Smeulders zei

StuBru is dood, leve KinkFM. Hopelijk richt België een dergelijk station op, dat later van tijd ook alweer commercieel zal verzuren. Maar toch.

Wouter ¶ zei

Ge meent het, achterluitenant smeulders, dat bestaat! Kende ik niet. Huisradio van Hanenwürger? Of gewoon persoonlijke favoriet... zal beginnen met nu eens een uurtje te luisteren.

Wouter ¶ zei

Ja het mag gezegd, KinkFM = de moeite. Link, rechterkolom blog: verdiend!

Achterluitenant Smeulders zei

Met graagte! En het mag inderdaad onze huisradio genoemd worden.