woensdag 21 mei 2008

Op aansporing van Maarten, een versje uit de
(nog niet eens zo) oude doos.


Ik heb je verguld in mijn gedachten.
Een sieraad-idee, een must-have-concept.
Een vrouw uit de duizend, wie weet
wat nog meer. Nooit geef ik het bloot,
die gedachte gedaante van jou die ik draag
als de kleren van de keizer
in wie ik alsnog geloof.

9 opmerkingen:

janien zei

Just in time (21 mei!)'geannexeerd' als lesmateriaal ... Ik hoop dat je het me niet kwalijk neemt. Van dichters en schrijvers hoorde ik wel eens: als ik in de klas gelezen word, is het einde nabij.
http://janien.wordpress.com/2008/05/21/allejezus-betrapt-in-het-arcadia-der-poeten/ ???

Marie zei

Mooi, Wouter. We zijn blijkbaar de enige twee van het groepje die wat met een block kampen he. Behoorlijk lastig vind ik het. Maar dit is tussendoor echt wel mooi !

Wouter7 ¶ zei

@janien: dank je wel voor de eer, als mr. wit wit wit zet jij me steeds weer aangenaam in de kijker. Inmiddels chapeau met de mooie website, waarop ik voor het moment niets durf te posten (om niet te interfereren met jouw oproep tot detectivewerk, anders heel graag :-) )

@ Marie, dank je wel. Ik ben zeker dat je de 'block' voorbij geraakt... zolang er handen en woorden zijn, hupperdepup.

maarten zei

dankje! dankje!

janien zei

Bedankt voor je goede punten, Wouter! Daar wordt een oud(e)-leraartje (leraresje) nog blij van! Nou, wie niet?!

Maar wat ik eigenlijk wilde vertellen: gek, dat Paul van Ostaijen zo weinig 'punten' krijgt in je poll. Herman de Coninck krijgt er naar mijn smaak een beetje te veel ... Nou, ik begrijp dat wel, en het is niet dat ik hem niet 'oké' vind, maar ik hou echt meer van al de anderen in jouw lijstje.

Weetje, Remco Campert, die zag ik vorige keer op DeNachten en zijn poëzie vind ik magnifiek. En Herman de Coninck: hem heb ik zelfs tweemaal uitgenodigd op school voor een auteurslezing. Ik zal nooit vergeten dat hij me herkende aan mijn handschrift. Hij zei telkens dat hij wou "dat hij zo schoon kon schrijven" als ik. Als hij een opdracht in een van zijn dicht- of essaybundels voor me schreef, zei (of schreef) hij dat hij zijn best deed om "zo schoon mogelijk te schrijven".

Hij baseerde zijn lezingen voor een jongerenpubliek van middelbare scholieren steevast op het beroemde essay van Paul Rodenko over de avant-garde. Ik vind dit nog steeds een ongelooflijk interessante basistekst ter situering en kennismaking met de moderne poëzie (de "poëtische revolutie" van de 20e eeuw). Het is een essay dat mijn kijk op poëzie enorm heeft verruimd en verdiept en mijn kennis sterk heeft verrijkt. M.a.w. mijn liefde heeft gesterkt. Love Literature. Van alle literaire genres hou ik het meest van de dichtkunst. Love Poetry in the first place. Forever.

En nu moet ik nog een steekje naaien aan mijn jurk voor morgen, voor als ik met mijn collega Chris een stapje in de high society zet ...

S- zei

Echt mooi. Ik wou dat ik dat ook kon.

Wouter7 ¶ zei

merci Stijn!

S- zei

:) Waarom laat je je gedichten ook niet toevoegen op Planet-UGent? http://www.planet-ugent.be/

Jan zei

"die gedachte gedaante van jou die ik draag" - zo ritmisch kan een zin zijn. Mooi werk, Wouter.

(En tot gauw.)