woensdag 15 oktober 2008

ATOMA of ADOC

Dichterkens...iemand een idee hoe Adoc System en Atoma zich verhouden? Beide maken A5-schriftjes met ringetjes (in de volksmond: "atomaschriftjes", in hun mond: "flexible binding systems"), en ik dweep met beide, in gelijke mate. Beide schijnen eerder Belgisch dan internationaal, en maken allicht gebruik van hetzelfde patent, dat waarschijnlijk (?) oorspronkelijk aan Atoma toebehoort. Iemand een idee—wie was eerst, Adoc System of Atoma?
Voor meer, zie ATOMA of ADOC: het antwoord.

7 opmerkingen:

Maarten zei

Ik ben geen kenner, ik zweer bij Moleskine.

Wouter zei

Ha Maarten, Moleskine, nauwelijks toeval: sinds 1 oktober pendel ik via trein naar Antwerpen (of all places ;-) ), en bedien me (enkel op de trein) van een Moleskine als medium.

Wat ik moet denken van de hyperspecifieke marketing van Moleskine (dichters gezocht! schrijvers gezocht!), ik weet het niet... maar netto ben ik er ook wel voor te vinden (wat een genot om vast te houden, zo'n klein zwart boekje, garengenaaid zowaar...) .

Annelies zei

Ik dacht Atoma, ik meen het enkele maanden geleden eens op Radio 1 gehoord te hebben.

Maarten zei

in Antwerpen? Kom een koffie drinken!

janien zei

Geen idee. Maar Moleskine ... , bij wie heb ik daarover gelezen? Was het ook niet de keuze van Marie Meeusen van Huiverinkt?

Met jullie branding hier begin ik de kriebels al te voelen. Straks moest ik me ook maar eens zo'n M... aanschaffen, zo sensueel jij erover schrijft, Wouter. In elk geval zal ik jullie, dichters en schrijvers, op de trein sneller herkennen!

kiwi zei

annelies, ik heb dat ook op radio 1 gehoord ;).
en k ben vrij zeker dat atoma de eerste waren! waarom zeggen we anders tegen al die dingen met ringen: "atoma's"?

janien zei

Al gedacht aan 2009 ... ja, ook de agenda's komen er aan, met de Sint, de kerstversiering en de jurkjes en hemden voor de feestdagen. Dit: http://www.economistshop.com/asp/book.asp?cat=60&title=Diaries&Nav=Listt, uit een van mijn nieuwsbrieven vandaag, op Obama Day!