zaterdag 6 december 2008

De Sint leest

Zes december, de Sint leest voor uit zijn Grote Boek.

"Of de kinderen braaf geweest zijn? De Sint zal eens kijken in
zijn Grote Faceboek."

De Sint opent Firefox, logt in, zoekt Anneke met de Friend Finder. De Sint vindt haar, klikt op haar bikinifoto, begint te lezen, verbleekt, en spreekt:
"Oeioei maar Anneke toch, ge zijt nog maar twaalf, en hier staat dat gij atheïst zijt, geïnteresseerd zijt in zowel mannen als vrouwen, een relatie hebt gehad met John, Eddy, Suzanne en Jerom... en met Zwarte Piet?"

De Sint kijkt zijn Helper in het gezicht, maar Zwarte Piet geeft geen kik. De Sint zoekt Zwarte Piet op met de Friend Finder. De Sint vindt hem, klikt op de sigaar-en-whiskeyfoto, en bekijkt heel kort wat er op de pagina te lezen valt. In een poging om het scherm uit het gezichtsveld te houden steekt hij zijn linkerhand beschermend omhoog, terwijl hij met zijn rechterhand de muis bedient, en in een mum van tijd achtereenvolgens Firefox, Windows en de complete computer afsluit.

Anneke bemerkt de gêne van de Sint, en spreekt de Sint toe met de bemoedigende woorden:

"Maar Sint, iedereen weet het toch van u en de Piet, laat ons daar vooral niet moeilijk over doen. Dat staat er trouwens al op van december vorig jaar. En daarbij, op een monogame relatie kan u als Kindervriend toch enkel maar trots zijn?"

2 opmerkingen:

Maarten zei

Nu ga ik de Sint zeker even facebooken.

Maarten zei

Ik zie trouwens ook dat ik er met een verouderde link hier op sta. Vanaf nu en eeuwig en altijd via www.maarteninghels.be