zondag 23 april 2006

8e Druk


Antwerpen, 22 april 2006. Op deze zaterdagavond reden we tot in Antwerpen, Wilrijk, voor de prijsuitreiking van de poëziewedstrijd "8e Druk" van Cultureel Centrum De Kern. Niet om prijzen te gaan halen, want de resultaten waren toen nog onbekend, maar gewoon, op uitnodiging.

Op het podium hadden we Stijn Vranken voor de presentatie, en Wannes Cappelle voor de verfrissende (en niet van ironie gespeende) tussenteksten en liedjes. Een verfrissende ervaring.

En ja hoor, er waren winnaars. In de categorie 15-20 jaar werd er (terecht) met lof gezwaaid, en in de categorie 20-25 jaar mocht ik ook, als oudste naar ik vermoed, mijn versje brengen: Vinyl (hij, lucht), dat samen met Vinyl (zij, aarde) een derde plaats opleverde. Een memorabele tweede plaats ging naar een in klei gekneed gedicht van Lies Van Gasse.

Aan de derde plaats hing een boekenpakket vast, en zelfs een kleine geldprijs, ideaal om mijn gezelschap (L. en C.) na afloop mee te trakteren op café, en te klinken op... ne schonen avond :-) !

1 opmerking:

Carl zei

Wouter,
U vergat te vermelden dat u sindsdien trotse eigenaar bent van een schitterende CD van Wannes Cappelle !
Men zegge het voort...
Carl