zaterdag 1 december 2007

Wens kaartjes!

Wenskaartjes van papier, ze sterven uit doch horen er op één of andere manier toch bij, in deze dagen van duister maar verjarend licht. Niet dat je nu meteen een kaartje naar iedereen stuurt (posten=kosten), maar toch voel je de nood om er een paar dichte vrienden of familie mee te vereren. En liefst mooie, want dat spreekt. Welnu, vermijd de eindejaarsdrukte, en wens je kaartjes hier!

Het concept is eenvoudig: ik schenk kaartjes weg. Indien je me jouw naam en straatadres doormailt (wens.kaartjes@gmail.com, mededeling Ik wens kaartjes), ontvang je heel binnenkort twee blanco wenskaarten als cadeau in de bus —helemaal kosteloos, jazeker.

Op de voorzijde vind je een kort kerstvers (in de terminologie van dit blog: een Niemendalleke ter ere van oudejaar); op de ommezijde verwoord je je wensen. Die stuur je dan naar het poëtischer deel van je naaste vriendenkring, onder één van volgende motto's...
  • Wensen zonder papier, dat is als een café zonder bier.
  • Geen mensen vermoorden, maar wensen verwoorden.
  • Een kerstkaartje, dat stinkt gezellig in de haard.
  • Een nieuwjaarsbrief met tekst erop gedrukt? Ik zie mijn opa al, geheel verrukt.
  • Zelfs woorden verwensen is een manier om je wensen te verwoorden.
  • Persoonlijke wensen, unieke mensen.
Bemerk: (i) uiteraard beloof ik plechtig om je adresgegevens niet aan derden door te geven (poëtische discretie, jawel) (ii) hoe vroeger je stuurt, hoe groter de kans dat je bestemmeling hier ook nog van dit exclusieve gratis aanbod kan genieten —want op is op, zeiden twee mannen tot een paardenkop ;-)

Ik sluit af met een preview van beide ontwerpen, zó plagerig klein geschaald dat je ze echt wel zal moeten aanvragen om ze te kunnen lezen...

3 opmerkingen:

Annelies zei

Ziet er knap uit! Zelf vormgegeven? Welk programma gebruik je daarvoor?

Wouter7 ¶ zei

Gimp 2, om ons te dienen! Ik ben niet zeker dat het Photoshop of Paint Shop Pro evenaart in gebruiksgemak, maar het is wel degelijk open source, gratis, en krachtig.

MiGlainne zei

Hey Wouter,

Leuk idee he. Is niet van olifantenuitwerpselen neem ik aan haha.