zaterdag 19 juli 2008

Bekijk een opengeslagen boek... (Paul Verhaegen)

Momenteel ben ik het terecht bestoefte Omega Minor van Paul Verhaegen aan het lezen. Volgende flarde boekenode trof ik op pagina 140. Trof me.

"Bekijk een opengeslagen boek met je oog ter hoogte van het tafelblad (kniel gerust) en je ziet een engel, wieken wijd, klaar om op te stijgen. Elk boek is een engel die jou, argeloze argonaut, meeneemt (maar herinner je, niet elke engel is goedaardig). Een boek is een lidmaatschapskaart voor een geheim genootschap —een genootschap van boeken, een genootschap van geesten, een menigvoud aan betekenissen, luimen, en opvattingen. Je treedt in een gemeenschap binnen, de regels branden hun sporen over je netvlies, dat daarna nooit meer hetzelfde zal zijn. Boeken barsten; zij staan meer dan bol. Hier, neem dit boek. Sla het open. Wat lees je? In den beginne... Het boek is vol! Vol! Vol!"
...rapporteert de blogger, om zodoende de uitgestrekte woestenij genaamd cyberspace dan niet op te vullen, minstens aan te dikken.

3 opmerkingen:

MiGlainne zei

Ik wil even opmerken dat mijn boek, dat ik uit professionele overweging te hande genomen heb, mij toch wel goed helpt om int slaap te vallen.

Moest het u interesseren :
Karen Armstrong - The Great Transformation

Groetjes

gemarkeerd zei

Omega is een heerlijk boek hé.
Ik heb er een hele tijd over gedaan, maar voelt nog altijd als een reis die ik met plezier nog eens over zou doen.

Veel genot toegewenst.

Groeten "stiftdichter" dimi

Wouter7 ¶ zei

He Dimitri, gedeeld plezier telt inderdaad dubbel.