dinsdag 15 december 2009

Steunactie op Facebook afgesloten

Gisterenavond een mailtje gehad van pastoor Patrick De Baets. Jazeker, de Patrick De Baets. Eerste contact met hem sinds de hetze begonnen is.
Dat hij de facebookgroep geboeid gevolgd heeft. Dat hij onder de indruk is van het aantal stemmen (meer dan 2000). Dat hij er stil van wordt. Dat hij geboeid is door de reacties. Dat hij me daar dankbaar voor is.

Of ik iets kan doen voor hem. Of ik de modder, gegooid door anonieme personen, niet kan wegwassen. Of ik de steunactie kan afsluiten.
Ik kan niet anders dan hier volmondig ja op zeggen. Ook ik word stil van de reacties op de facebookgroep: 2112 personen zijn lid geworden. Ook ik ben geboeid door de vele commentaar aldaar. En ook ik meen dat de modder, gegooid door anonimi, eens mag weggewassen worden.

Dat is bij deze geschied. De facebookgroep is afgesloten, en de anonieme reacties op dit blog zijn verwijderd. En ik ben daar niet beschaamd om: dit staat objectieve berichtgeving niet in de weg. Want laat ons de dingen noemen zoals ze zijn: de anonimi die ik hier op bezoek gehad heb waren klopgeesten, fluisteraars, fezelaars. Ze waren de roddelaars van het internet. En roddelaars de mond snoeren, die plicht vervul ik graag. Een soort duiveluitdrijving, maar dan in het klein—heel klein, petieterig klein. Zo groot als een speldenkop zijn jullie nog, anonimi.

Hoewel de actie nu officieel afgelopen is, zijn reacties nog steeds welkom. Klik daartoe op "weerwoord" hieronder. Maar vergeet niet om uw voornaam en familienaam te vermelden. Wie iets te zeggen heeft, moet verantwoordelijkheid dragen over zijn uitspraken. Or forever hold your peace...

(Om alle blogposts over Patrick te zien, klik hier.)
(Update 28 december: het radio-interview dat ik aflegde bij Peeters en Pichal staat nu ook online. Om het te beluisteren, klik hier.)

1 opmerking:

Marie zei

Goed dat je het deed, Wouter. En anonieme reacties zijn heel erg zielig, bespottelijk eigenlijk.